Mali kurs za mlade ninje. (pre svih za clanove Katana saveza)
Strana 1 od 1 • Delite •
Mali kurs za mlade ninje. (pre svih za clanove Katana saveza)
Svuda po webu ima dosta razbacanih tekstova o BF i strategijama za bolje napredovanje i
bolje rezultate. Ja cu pokusati da ono sto znam podelim sa vama ovde. Naravno ogradjujem se
od eventualnih neuspeha pri koriscenju dole izlozenih strategija. Izlagacu lekcije u 2 dela,
ono sto je sigurno i moje licno iskustvo (Savet). To hocete li uzeti moj savet u obzir je na
vama.
Lekcija 1.
- Uvek idi u lov na ljude na po 10 minuta. Svi jaki igraci love 10 min. Zasto? Zato sto 10
min lova moze da ti da isti rezultat kao i 1h lova ili 2h lova.
Savet: Ako dobijes lose rezultate u lovu pauziraj malo nemoj odmah u drugi lov. Nemoj loviti
nikad lov za lovom, sem kad dobijes velegrad ili metropolu onda najcesce pada dobar ulov ako
se ponoviti lov.
Lekcija 2.
-Ravnoteza vestina je bitna. Mnogi igraci budze snagu misleci da time postizu efekat velike
stete u pojedinacnom udarcu. To je samo donekle istina. Od toga kolika ti je snaga zavisi
steta koju pravis ali od spretnosti zavisi dali ces uopste uspeti da zadas udarac. Takodje
borba se dobija po tome ko je vise zdravlja skinuo protivniku, ako imas jak napad a slabu
odbranu i spretnost ti ces retko udarati a cesto ces biti udaran i primaces dosta demidza.
Najbolji balans je snaga<odbrana<spretnost . Izdrzljivost ti omogucava da se brze oporavis.
Harizma utice na tvoje sanse da pronadjes rendom zrtvu, takodje da bolje prodjes u lovu na
ljude.
Savet: Nemoj da budzis izdrzljivost previse nek bude manja od snage ili ista. Zasto? Zato
sto kad naguras 10-20 nivo nista ti nece znaciti 50-70 helta na sat a kostace te mnogo za
tvoj nivo ( kad si 5 nivo 1000 je mnogo a kad si 15i to zaradis za pola sata il' 5min
).Zadovolji se time da kad te neko opali na 0 zdravlja da mozes da napamprcis 25 zdravlja za
manje od pola sata.
Savet: Nemoj uzimati otrov za zdravlje na 0 zdravlja ako ne moras cekaj 24 zdravlja.
Savet: Nisam primetio da harizma bitno utice na rezultate lova na ljude.
Lekcija 3.
Ako provodis vise od sat dnevno uz ovu igricu, nemoj se dvoumiti kupi Pakleno kamenje.
Racunica? Gospodar Tame kosta 15 kamenja, da bi dosao do 15 kamenja moras da kupis 20 (nema
manje). 20 kosta manje od 300 din. GT (gospodar tame) traje 14 dana. Znaci 300/14=21 din
dnevno. Nista na belom svetu ne mozes da radis za 21din po satu. A dobitak je veliki.
Procitaj u "Prodavnica" ti pise sta daje gospodar tame...
Savet: Ako si GT do 12-13 nivoa mozes da stignes po principu jedan dan jedan nivo. Pazi kad
kupujes artifakte. Nemoj ici na preskup artifakt za koji moras da skupljas duze od 24h. Tu
se izlazes riziku da budes oplackan. A efekat je los, za 3 dana taj artifakt ces zeleti da
ga zamenis za neki bolji. Pa ce tvoj visednevi trud biti uzaludan.
Lekcija 4.
Uvek investiraj u vestine. Nemoj se zaletati na artifakte. Jedan artifakt po nivou je dobar
tempo. Kad kupis artifakt zavali se i uzivaj, skupljaj pare za skilove i lovi vukodlake.
Lekcija 5.
Nikad. Ponavljam NIKAD nemoj da zaspis a da na nalogu imas vise od onoga sto mozes da
prezalis (ja sam sad 16lvl mogu da prezalim 1000). Moze ti se desiti da osvanes bez
ustedjevine. Svaki put kad izgubis mec protivnik uzme oko 10% tvoje ustedjevine (ako imas
kovceg onda 10% od onoga sto se preliva).
Savet: Kazu da se gubi oko 10%, po mom iskustvu to "oko" znaci od 5-15%.
bolje rezultate. Ja cu pokusati da ono sto znam podelim sa vama ovde. Naravno ogradjujem se
od eventualnih neuspeha pri koriscenju dole izlozenih strategija. Izlagacu lekcije u 2 dela,
ono sto je sigurno i moje licno iskustvo (Savet). To hocete li uzeti moj savet u obzir je na
vama.
Lekcija 1.
- Uvek idi u lov na ljude na po 10 minuta. Svi jaki igraci love 10 min. Zasto? Zato sto 10
min lova moze da ti da isti rezultat kao i 1h lova ili 2h lova.
Savet: Ako dobijes lose rezultate u lovu pauziraj malo nemoj odmah u drugi lov. Nemoj loviti
nikad lov za lovom, sem kad dobijes velegrad ili metropolu onda najcesce pada dobar ulov ako
se ponoviti lov.
Lekcija 2.
-Ravnoteza vestina je bitna. Mnogi igraci budze snagu misleci da time postizu efekat velike
stete u pojedinacnom udarcu. To je samo donekle istina. Od toga kolika ti je snaga zavisi
steta koju pravis ali od spretnosti zavisi dali ces uopste uspeti da zadas udarac. Takodje
borba se dobija po tome ko je vise zdravlja skinuo protivniku, ako imas jak napad a slabu
odbranu i spretnost ti ces retko udarati a cesto ces biti udaran i primaces dosta demidza.
Najbolji balans je snaga<odbrana<spretnost . Izdrzljivost ti omogucava da se brze oporavis.
Harizma utice na tvoje sanse da pronadjes rendom zrtvu, takodje da bolje prodjes u lovu na
ljude.
Savet: Nemoj da budzis izdrzljivost previse nek bude manja od snage ili ista. Zasto? Zato
sto kad naguras 10-20 nivo nista ti nece znaciti 50-70 helta na sat a kostace te mnogo za
tvoj nivo ( kad si 5 nivo 1000 je mnogo a kad si 15i to zaradis za pola sata il' 5min
).Zadovolji se time da kad te neko opali na 0 zdravlja da mozes da napamprcis 25 zdravlja za
manje od pola sata.
Savet: Nemoj uzimati otrov za zdravlje na 0 zdravlja ako ne moras cekaj 24 zdravlja.
Savet: Nisam primetio da harizma bitno utice na rezultate lova na ljude.
Lekcija 3.
Ako provodis vise od sat dnevno uz ovu igricu, nemoj se dvoumiti kupi Pakleno kamenje.
Racunica? Gospodar Tame kosta 15 kamenja, da bi dosao do 15 kamenja moras da kupis 20 (nema
manje). 20 kosta manje od 300 din. GT (gospodar tame) traje 14 dana. Znaci 300/14=21 din
dnevno. Nista na belom svetu ne mozes da radis za 21din po satu. A dobitak je veliki.
Procitaj u "Prodavnica" ti pise sta daje gospodar tame...
Savet: Ako si GT do 12-13 nivoa mozes da stignes po principu jedan dan jedan nivo. Pazi kad
kupujes artifakte. Nemoj ici na preskup artifakt za koji moras da skupljas duze od 24h. Tu
se izlazes riziku da budes oplackan. A efekat je los, za 3 dana taj artifakt ces zeleti da
ga zamenis za neki bolji. Pa ce tvoj visednevi trud biti uzaludan.
Lekcija 4.
Uvek investiraj u vestine. Nemoj se zaletati na artifakte. Jedan artifakt po nivou je dobar
tempo. Kad kupis artifakt zavali se i uzivaj, skupljaj pare za skilove i lovi vukodlake.
Lekcija 5.
Nikad. Ponavljam NIKAD nemoj da zaspis a da na nalogu imas vise od onoga sto mozes da
prezalis (ja sam sad 16lvl mogu da prezalim 1000). Moze ti se desiti da osvanes bez
ustedjevine. Svaki put kad izgubis mec protivnik uzme oko 10% tvoje ustedjevine (ako imas
kovceg onda 10% od onoga sto se preliva).
Savet: Kazu da se gubi oko 10%, po mom iskustvu to "oko" znaci od 5-15%.
Poslednji put izmenio VirtualPoP dana Pet Dec 05, 2008 2:04 pm, izmenio ukupno 2 puta

VirtualPoP-

Broj poruka: 68
Godina: 32
Poceo igrati: 5.11.2008
Datum upisa: 14.11.2008

Re: Mali kurs za mlade ninje. (pre svih za clanove Katana saveza)
Bice i nastavak...

VirtualPoP-

greshka...izdrzljivost je...izdrzljivost...harizma ti omogucuje da se brze puni health...

UchihaMadara- Admin
-

Broj poruka: 19
Godina: 16
Poceo igrati: 31.10.2008.
Datum upisa: 10.11.2008

- у способности се убрајају:
а) снага – одређује штету коју начините противнику приликом ударца;
б) одбрана – одређује способност да избегнете ударац и да примите мање штете од оних удараца које не можете избећи;
в) спретност – одређује вашу шансу да задате ударац противнику
г) издржљивост – одређује брзину опоравка вашег здравља( пример: ако вам је издржљивост
на 10...онда ће вам се здравље обнављати за 10 у периоду од сат
времена);
д) харизма – одређује вашу шансу да пронађете противника путем случајне (рандом
претраге),као и шансу да задате двоструки ударац.( пример: ако је ваша
харизма 30 а харизма вашег противника 22,шанса за двоструки ударац је :
30 – 22 = 8 , дакле 8 % је шанса за двоструки ударац);
preuzeto sa zvanicnog bitefight foruma za Republiku Srbiju:
http://board.bitefight.rs/index.php?page=Thread&threadID=13&s=5a2eb3be30df49b24e3a9686cf776a21f9d16230
S tim sto je sa novom verzijom 0.4 uvecana kolicina zdravlja za koja se obnovi za jedan sat... odprilike 1.5 zdravlja na sat za jedan izdrzljivosti (npr. 23 izdrzljivosti daje 35 helta na sat) ...
============================================================================
Dodato 30.11.2008
Evo pronasao sam malopre nesto zanimljivo, lik koji radi kao programer igrice na bitefight.us forumu obrazlaze kako bi trebalo da budu izbalansirani skilovi:
Force: 60 (level 61 costs 35,098 gold)
Defense: 70 (level 71 costs 35,388 gold)
Dexterity: 98 (level 99 costs 34,529 gold)
Endurance: 98 (level 99 costs 34,529 gold)
Charisma: 70 (level 71 costs 35,388 gold)
znaci po njemu snaga<odbrana=harizna<spretnost=izdrzljivost
Ovo da izdrzljivost treba da bude =spretnost je po njemu razlog da bi izdrzao duze borbe (predpostavljam u pecini), ovo je novo i za mene...
P.S
Ostavi zakljucan sledeci put, necu diskusiju u ovom thredu...
а) снага – одређује штету коју начините противнику приликом ударца;
б) одбрана – одређује способност да избегнете ударац и да примите мање штете од оних удараца које не можете избећи;
в) спретност – одређује вашу шансу да задате ударац противнику
г) издржљивост – одређује брзину опоравка вашег здравља( пример: ако вам је издржљивост
на 10...онда ће вам се здравље обнављати за 10 у периоду од сат
времена);
д) харизма – одређује вашу шансу да пронађете противника путем случајне (рандом
претраге),као и шансу да задате двоструки ударац.( пример: ако је ваша
харизма 30 а харизма вашег противника 22,шанса за двоструки ударац је :
30 – 22 = 8 , дакле 8 % је шанса за двоструки ударац);
preuzeto sa zvanicnog bitefight foruma za Republiku Srbiju:
http://board.bitefight.rs/index.php?page=Thread&threadID=13&s=5a2eb3be30df49b24e3a9686cf776a21f9d16230
S tim sto je sa novom verzijom 0.4 uvecana kolicina zdravlja za koja se obnovi za jedan sat... odprilike 1.5 zdravlja na sat za jedan izdrzljivosti (npr. 23 izdrzljivosti daje 35 helta na sat) ...
Dodato 30.11.2008
Evo pronasao sam malopre nesto zanimljivo, lik koji radi kao programer igrice na bitefight.us forumu obrazlaze kako bi trebalo da budu izbalansirani skilovi:
Force: 60 (level 61 costs 35,098 gold)
Defense: 70 (level 71 costs 35,388 gold)
Dexterity: 98 (level 99 costs 34,529 gold)
Endurance: 98 (level 99 costs 34,529 gold)
Charisma: 70 (level 71 costs 35,388 gold)
znaci po njemu snaga<odbrana=harizna<spretnost=izdrzljivost
Ovo da izdrzljivost treba da bude =spretnost je po njemu razlog da bi izdrzao duze borbe (predpostavljam u pecini), ovo je novo i za mene...
P.S
Ostavi zakljucan sledeci put, necu diskusiju u ovom thredu...

VirtualPoP-

Pijaca
Kupovina:
Novi igraci smataraju da je pijac jako dobar nacin da se dodje do opreme. Ja licno sam veliki protivnik pijaca. Ako ste primium igrac pijac treba zaobilaziti u sirokom luku.
Razlog: Kada opremu kupite na pijacu ona ima vezu duse 1. U prevodu to znaci da takav komad opreme mozete prodati jedino kod trgovca a kod trgovca se dobija 25% od prodajne vrednosti kod trgovca (npr obilerama kosta 53 a kad prodajes 13). Najbolje je kupiti kod trgovca a prodati na pijacu onda je moguce povratiti 70-95% ulozenog novca.
E sad ako niste premium igrac (a i ako jeste vrlo verovatno) pre ili kasnije cete biti suoceni sa teskim iskusenjem da kupite artifakt na pijacu. Verovatno cete i morati da kupite pod pritiskom pljackasa i to je ok. Ali mozda je bolje u kriticnoj situaciji kupiti kod trgovca neki jeftiniji artifakt pa ga kad pljackasi odu prodati na pijacu pa te pare iskoristiti na zeljeni nacin opet kod trgovca.
Savet: Ako ste u mogucnosti kovceg donekle resava problem cuvanja para. Kovceg se aktivira u "Skloniste" i kosta 20 PK. Kovceg moze da cuva 24*cena rada po satu na groblju za vas level.
Prodaja:
Prodaja na pijacu moze biti opasna, jer kad pare legnu na racun (
) onda ste laka meta za pljacase. Kad prodajete na pijacu nikako ne bi trebalo da ostavljate nebranjen nalog. Ne zaboravite da se pri prodaji vidi ime prodavca. Dovoljno sam rekao.
Savet: Kad neki artifakt zamenite novim nemojte zuriti da ga odmah prodate bolje sacekajte da vam zatreba novac, tad prodajte.
Savet: Uvek tezite da pronadjete kupca pre nego stavite stvar na pijac.
Po meni postoje neki artifakti koji se mogu smatrati kandidatima za kupovinu na pijacu. Razlog: to su artifakti koji dugo traju tj. nose se jako dugo (4 i vise nivoa), ovo posebno vazi za igrace koji nemaju gospodara tame aktiviranog, njihova igra je sporija pa je skroz prihvatljivo kupiti na pijacu ono sto ce se nositi 10 ili vise dana.
Jer ono sto je na 2lvl mnogo na 6lvl je nista (mislim u zlatu).
Dakle ovo MOZDA treba kupiti na pijacu (al samo u krajnjoj nuzdi):
Oruzje:
==============================
Алегро
(Ваше ствари: 0 ствар(и))
Снага +6
Цена (продајна): 634 злато
Цена (куповна): 158 Gold
Захтеви: ниво лика 4
Матилда
Снага +10
Одбрана +3
Цена (продајна): 3.614 злато
Цена (куповна): 903 Gold
Захтеви: ниво лика 9
Kacige:
Шитан
Одбрана +12
Цена (продајна): 1.498 злато
Цена (куповна): 375 Gold
Захтеви: ниво лика 3
Рилке
(Ваше ствари: 1 ствар(и) продај)
Снага +8
Одбрана +12
Цена (продајна): 7.170 злато
Цена (куповна): 1.792 Gold
Захтеви: ниво лика 12
Oklopi:
Банторм
Снага +5
Цена (продајна): 182 злато
Цена (куповна): 46 Gold
Захтеви: ниво лика 1
Инеис
Снага +8
Цена (продајна): 863 злато
Цена (куповна): 216 Gold
Savet: Ukoliko naletite na artifakte na pijacu koji se kod trgovca prodaju za PK to slobodno kupite nikad nije greska, naravno treba da bude u skladu sa vasim novoom tj. jaci od opreme koju vec imate.
Kupovina:
Novi igraci smataraju da je pijac jako dobar nacin da se dodje do opreme. Ja licno sam veliki protivnik pijaca. Ako ste primium igrac pijac treba zaobilaziti u sirokom luku.
Razlog: Kada opremu kupite na pijacu ona ima vezu duse 1. U prevodu to znaci da takav komad opreme mozete prodati jedino kod trgovca a kod trgovca se dobija 25% od prodajne vrednosti kod trgovca (npr obilerama kosta 53 a kad prodajes 13). Najbolje je kupiti kod trgovca a prodati na pijacu onda je moguce povratiti 70-95% ulozenog novca.
E sad ako niste premium igrac (a i ako jeste vrlo verovatno) pre ili kasnije cete biti suoceni sa teskim iskusenjem da kupite artifakt na pijacu. Verovatno cete i morati da kupite pod pritiskom pljackasa i to je ok. Ali mozda je bolje u kriticnoj situaciji kupiti kod trgovca neki jeftiniji artifakt pa ga kad pljackasi odu prodati na pijacu pa te pare iskoristiti na zeljeni nacin opet kod trgovca.
Savet: Ako ste u mogucnosti kovceg donekle resava problem cuvanja para. Kovceg se aktivira u "Skloniste" i kosta 20 PK. Kovceg moze da cuva 24*cena rada po satu na groblju za vas level.
Prodaja:
Prodaja na pijacu moze biti opasna, jer kad pare legnu na racun (
Savet: Kad neki artifakt zamenite novim nemojte zuriti da ga odmah prodate bolje sacekajte da vam zatreba novac, tad prodajte.
Savet: Uvek tezite da pronadjete kupca pre nego stavite stvar na pijac.
Po meni postoje neki artifakti koji se mogu smatrati kandidatima za kupovinu na pijacu. Razlog: to su artifakti koji dugo traju tj. nose se jako dugo (4 i vise nivoa), ovo posebno vazi za igrace koji nemaju gospodara tame aktiviranog, njihova igra je sporija pa je skroz prihvatljivo kupiti na pijacu ono sto ce se nositi 10 ili vise dana.
Jer ono sto je na 2lvl mnogo na 6lvl je nista (mislim u zlatu).
Dakle ovo MOZDA treba kupiti na pijacu (al samo u krajnjoj nuzdi):
Oruzje:
Алегро
Снага +6
Цена (продајна): 634 злато
Цена (куповна): 158 Gold
Захтеви: ниво лика 4
Матилда
Снага +10
Одбрана +3
Цена (продајна): 3.614 злато
Цена (куповна): 903 Gold
Захтеви: ниво лика 9
Kacige:
Шитан
Одбрана +12
Цена (продајна): 1.498 злато
Цена (куповна): 375 Gold
Рилке
(Ваше ствари: 1 ствар(и) продај)
Снага +8
Одбрана +12
Цена (продајна): 7.170 злато
Цена (куповна): 1.792 Gold
Захтеви: ниво лика 12
Oklopi:
Банторм
Снага +5
Цена (продајна): 182 злато
Цена (куповна): 46 Gold
Захтеви: ниво лика 1
Инеис
Снага +8
Цена (продајна): 863 злато
Цена (куповна): 216 Gold
Savet: Ukoliko naletite na artifakte na pijacu koji se kod trgovca prodaju za PK to slobodno kupite nikad nije greska, naravno treba da bude u skladu sa vasim novoom tj. jaci od opreme koju vec imate.

VirtualPoP-

Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu![Conquers [PEACE]](http://i72.servimg.com/u/f72/13/22/49/54/glava610.gif)